Hamza Yerlikaya Ortaokulu

Belgegeçer :
WEB https://hamzayerlikayaoo.meb.k12.tr
Adres : Tuzlugöl Mah. 47. Sokak No 8 Merkez/SİVAS
VİZYON : Vizyonumuz: Sürekli gelişim ve değişimi özümsemiş, uluslararası normları yakalamayı amaçlayan; sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda öğrencilerimizin sosyal ve kişisel gelişimini destekleyen bir okul olmaktır.
MİSYON : Misyonumuz: 1. Öğrencilerimizi, Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek; 2. Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek; 3. İlgi, istidat ve kabiliyetlerini geliştirerek gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmaktır.
BAŞARILAR : 2019-2020: Erkek Voleybol Müsabakalarında İl 2. liği 2019-2020: Kız Karate Müsabakalarında İl 1. liği 2021-2022:Erkek Yıldızlar Makaralı Yay Okçuluk Yarışmasında il 1.liği 2021-2022:Erkek Küçükler Klasik Yay Okçuluk Yarışmasında il 2.liği ve il 4.lüğü

Saatler : Ders Başlama : 08:30 Ders Bitiş : 15:30 Öğlen Arası : 11:55-13:00
Servis : -
Ulaşım : Toplu Taşıma: Bülbüller -Tuzlugöl otobüsü ile yaklaşık 15 dakikada ulaşılmaktadır. E-Posta Adresimiz: 766829@meb.k12.tr
Yerleşim Yeri : Okulumuz Tuzlugöl mahallesindedir.
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz il merkezine 5 km mesafededir.
Kontenjan Bilgileri :
Sportif Etkinlikler : Okulumuzda düzenlenen kurs ve etkinlikler: - Voleybol - Masa Tenisi - Okçuluk - Karate - Halk Oyunları - Model Uçak Tasarımı
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Okulumuzda eTwinning ve Avrupa Birliği Erasmus+ Programı kapsamındaki proje çalışmaları yürütülmektedir.
Diğer Hususlar : Okulumuz 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında hizmete açılmıştır.